vatrogasci kod župana

eTV: Župan Predrag Štromar primio vatrogasce nakon osvojenih visokih rezultata na Državnom natjecanju

Objavljeno: 19.10.2016. 10:51

Zadnja izmjena: 19.10.2016. 10:56

Foto: Petra Mlinarić

Župan Predrag Štromar danas je u Maloj dvorani Županijske palače primio tri desetine vatrogasaca, članove DVD-a Novi Marof, DVD-a Biškupec i Javne postrojbe Grada Varaždina.

Navedene desetine su osvojile visoka mjesta na 7. državnom natjecanju vatrogasaca i na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži te tako izborila pravo na sudjelovanje na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi koja će biti održana iduće godine u Villachu u Austriji. 

Župan Štromar je čestitao vatrogascima na postignutim velikim uspjesima, a posebno je pohvalio njihov angažman i u slučaju poplava, nesreća, te naravno i požara.

- Koliko su vrijedni, koliko odrade posao vidimo najčešće kada su poplave, nesreće i požari onda najviše možemo računati na njih, dok civilna zaštita očito još danas ne funkcionira. - rekao je župan.

Župan je i napomenuo kako Varaždinska županija svake godine izdvaja više od 600 000 kuna za vatrogasnu zajednicu čime se omogućavaju osnovna sredstva kojima mogu funkcionirati, te su skoro sve postrojbe opremljene prema zakonu. 

Također se osvrnuo i na poplave 2012. godine kada su upravo vatrogasci obranili živote i materijalnu imovinu. Pohvalio je predanost vatrogasaca, brzinu u slaganju nasipa i naveo kako se tada posebno vidjela njihova važnost.

- Izuzetno sam ponosan na naše vatrogasce! - rekao je župan.

Ivica Labaš, zapovjednik Javne postrojbe Grada Varaždina istaknuo je kako za vatrogasce ovi uspjesi predstavljaju nastavak jednog lijepog trenda, ne samo natjecateljskog, već i onog operativnog. 

Pripreme za veliko natjecanje sljedeće godine kroz zimske mjesece će odrađivati u teretanama i dvoranama, tako da će se spremno uhvatiti u koštac sa svim izazovima.

-Svi smo jednaki, svi smo spremni i sposobni da fizički i psihički odrađujemo svoje zadaće". - rekao je zapovjednik.

Zmjenik predsjednika županijske vatrogasne zajednice, Tomislav Bogović je naveo kako su se na natjecanje iz Varaždinske županije plasirale tri desetine, što govori puno kako se osim vatrogastva, njeguje ali i ulaže u natjecateljski dio. Županijski vatrogasci su najdominantniji u kategorijama iznad 30 godina i u kategoriji mladeži.

- Mladež DVD-a Novi Marof koji su bili prvaci na prethodnom natjecanju, a sada su zauzeli drugo mjesto. Vjerujem kako će se iz tih generacija mladeži razviti dobri vatrogasci. - izjavio je Bogović.

Komentari