doprinos sigurnosti pacijenata

Župan Predrag Štromar primio djelatnike Zavoda za hitnu medicinu povodom primitka vrijedne nagrade

Objavljeno: 22.11.2016. 15:57

Foto: Varaždinska županija

Rad djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, prepoznat je i od Hrvatskog društva za sigurnost pacijenata koji je Zavodu dodijelio nagradu za doprinos sigurnosti pacijenata za 2016. godinu.

Nagrada je dodijeljena za akciju 'Hitna na biciklima' koju su djelatnici Zavoda provodili za vrijeme ovogodišnjeg Špancirfesta u Varaždinu, te je župan Predrag Štromar danas u Županijskoj palači primio djelatnike kako bi im osobno čestitao.

- Iznimno mi je drago što je prepoznat Vaš doprinos te Vam se ovom prilikom zahvaljujem na trudu koji su dali kako bi unaprijedili sigurnost pacijenata županije. Spomenimo kako Varaždinska županija za potrebe hitne medicine izdvaja između milijun i dva milijuna kuna, a u 2017. godini u planu je i obnavljanje vozila – rekao je župan.

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku službu Mladen Smoljanec zahvalio se županu na prijemu te istaknuo kako je za vrijeme Špancirfesta 'Hitna na biciklima' odlično funkcionirala.

- Tijekom navedenog perioda zabilježeno je ukupno 26 intervencija, od kojih su s težim ozljedama bile samo tri. Spomenimo kako je do tih pacijenata prva stigla upravo 'hitna na biciklima' i počela s intervencijom. – rekao je ravnatelj Smoljanec.

Također je naznačio kako je u timovima 'hitne na biciklima' sudjelovalo oko petnaestak djelatnika Zavoda, a svi učesnici akcije 'hitna na biciklima' sudjelovali su dobrovoljno na volonterskoj osnovi.

 

Komentari