'poslovni uzlet' u koprivnici

Župan Predrag Štromar sudjelovao je na panel diskusiji 'Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica'

Objavljeno: 06.11.2016. 10:58

Foto: Varaždinska županija

Proteklog tjedna župan Predrag Štromar je sudjelovao na panel diskusiji u Koprivnici pod nazivom 'Decentralizacija i razvojna uloga lokalnih zajednica'. 

U uvodnom dijelu, prisutnima se obratio gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, uz koprivničko-križevačkog  župana Darka Korena te pomoćnice ministrice gospodarstva, Ane Mandac.

Na panel diskusiji su, osim varaždinskog župana, sudjelovali i predstavnici Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko – križevačke i Požeško-slavonske županije koji su zaključili kako je za funkcioniranje lokalne i regionalne samouprave nužno premjestiti nadležnost s državne na lokalnu, odnosnu regionalnu razinu.

Župan Štromar posebno je naglasio kako bi osnovna zadaća Vlade Republike Hrvatske trebala biti olakšavanje administrativnih barijera za poduzetnike i obrtnike, ali i omogućiti da lokalna i područna samouprava bude jača.

Kao glavni razlog prepuštanja poslova lokalnoj i područnoj samoupravi navedeno je kako upravo te razine vlasti u puno bržem roku mogu riješiti predmete, te najbolje poznaju situaciju u svojim sredinama.

Panel diskusija je organizirana u sklopu Poslovnog uzleta, koji uključuje niz edukativnih predavanja.

 

 

 

 

Komentari