u županijskoj palači

Župan Radimir Čačić priredio prijem za Veleposlanika Republike Mađarske

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.09.2020. 12:08

Zadnja izmjena: 15.09.2020. 12:33

Foto: Luka Šalamun

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić priredio je u Županijskoj palači prijem za veleposlanika Republike Mađarske u Hrvatskoj NJ.E. Csabu Demcsáka i njegove suradnike te ga je pritom upoznao s bogatom poviješću same Županije.

Predstavnici županijske vlasti gostima su prikazali film o svim realiziranim županijskim projektima na području obrazovanja, zdravstva, energetike i turizma. Inače, veleposlanik  NJ.E. Csaba Demcsák predao je vjerodajnice Predsjedniku Republike Hrvatske u lipnju ove godine tako da ovu dužnost obnaša nekoliko mjeseci i Varaždinska županija mu je među prvim županijama koje je posjetio.

- Veleposlanik je naglasio s čime smo se naravno svi složili, da je sad, kad se definira novih sedam godina briselskog budžeta, trenutak da se postave temelji za vrlo snažnu suradnju. Nažalost, Varaždinska županija u prošlom razdoblju, za razliku od naših susjeda, u vrijeme kad je bilo moguće snažno koristiti Interreg nije to dovoljno koristila, što ćemo dakako ispraviti – rekao je župan te dodao kako na gospodarskom području, nesumnjivo zbog velike blizine, a i dobrih odnosa, postoji prostor za suradnju i između privrednih subjekata.

Uz župana, prijemu su nazočili i zamjenik župana Tomislav Paljak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te zamjenica pročelnika za gospodarstvo i europske poslove Larisa Križan Breljak.

 

Komentari