novouređeni prostori

Župan Stričak u Ivancu obišao prostore budućeg Memorijalnog centra hrvatskih branitelja

Objavljeno: 03.08.2023. 13:54

Zadnja izmjena: 03.08.2023. 13:55

Sjedište budućeg Memorijalnog centra hrvatskih branitelja u Ivancu posjetio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Ivanca Zdenka Đurasa, a prostore im je u društvu članova pokazao Ljudvek Cikač, predsjednik UDVDR Ivanec.

Kako je pritom rekao Stričak, zgrada je u vlasništvu Varaždinske županije, a prošle godine je na poziv Crvenog križa i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Ivanec obišao ove prostore i, ističe, uvjerio se kako su prostori u prilično derutnom stanju. Tada je, kako je rekao, dogovoreno kako će jedan dio zgrade biti namijenjen za potrebe braniteljskih udruga, a drugi dio za Crveni križ.

- Članovi HVIDRA-a i UDVDR-a iz Ivanca prionuli su uređenju svojih prostora u kojeg planiraju smjestiti Memorijalni centar u znak sjećanja na sve poginule branitelje s Ivanečkog područja. Nadam se da će kroz mjesec-dva biti upriličeno i otvorenje kako bi svi zainteresirani građani mogli razgledati  centar te se upoznati s doprinosom ivanečkih branitelja u oslobodilačkom Domovinskom ratu, a zasigurno će biti zanimljivo i vidjeti ratne rekvizite, različite odore, naoružanje i tehniku. Drago mi je da braniteljske udruge i Crveni križ imaju jako dobru suradnju te da u jednoj sinergiji rade na korist svih građana odnosno da pomažu potrebitima s ovog područja - rekao je Stričak.

Zdenko Đuras, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca, zahvalio je županu na dolasku te na potpori koju pruža u realizaciji mnogih projekata na području Grada Ivanca.

- Drago mi je da je župan posjetio sjedište buduće Memorijalnog centra naših branitelja u kojem će biti predstavljene i fotografije i rekviziti iz Domovinskog rata u kojem su upravo branitelji s Ivanečkog područja ostavili veliki trag. Ovaj centar biti će određeni  podsjetnik na svu hrabrost i domoljublje koje su naši branitelji uložili kako bi Hrvatska bila slobodna i samostalna - rekao je Đuras.

Komentari