OPĆINA VINICA

Župan Stričak uputio čestitke DVD-u Gornje Ladanje povodom 60. obljetnice osnutka

Objavljeno: 23.08.2021. 19:34

Zadnja izmjena: 23.08.2021. 19:40

Foto: Facebook

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gornje Ladanje obilježilo je u subotu 60 godina postojanja i djelovanja na području zaštite i spašavanja ljudi i imovine te humanog djelovanja.

Čestitke im je uputio župan Anđelko Stričak, koji je predsjedniku DVD-a Gornje Ladanje Ivanu Kelemenu simbolično predao ključeve vatrogasnog vozila te istaknuo značaj vatrogasaca ne samo kod požara, nego i kod ostalih kriznih situacija kojih je, nažalost, sve više. DVD Gornje Ladanje djeluje neprekidno od 1961. godine, a danas broji 39 aktivnih članova, među kojima je 12 operativnih vatrogasaca te 11 pripadnika mladeži.

- Jedan od primjera važnosti vatrogasaca je mjesto Hrženica koje je nedavno poharala pijavica, a upravo su vatrogasci bili ti koji su unesrećenima prvi priskočili u pomoć. Proteklih mjesec dana Tursku, Grčku, pa i susjednu Bosnu i Hercegovinu pogodili požari te im je Hrvatska pomogla slanjem kanadera. Da je vatrogastvo u fokusu rada Vlade premijera Plenkovića, govori nam i podatak o dodjeli četiri vatrogasna navalna vozila, sedam kombi vozila te tri pick-up vozila vatrogasnim društvima s područja Varaždinske županije – rekao je župan Stričak.

Važan jubilej u radu DVD-a Gornje Ladanje obilježen je svečanom sjednicom u Društvenom domu Gornje Ladanje. Na svečanosti je sudjelovao i predsjednik Županijske vatrogasne zajednice Nedeljko Vukalović, predstavnik Vijeća Općine Vinica, ravnateljica OŠ Vinica, predstavnici okolnih društava DVD Maruševec, DVD Donje Ladanje, DVD Vinica, DVD Donje Vratno, sponzori i mještani. 

Komentari