Župan Štromar: Besplatan prijevoz srednjoškolaca nije upitan

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 13.08.2014. 11:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Josip Novak

U Županijskoj palači održano je druženje varaždinskog župana s novinarima, tijekom kojeg se Predrag Štromar osvrnuo na projekt besplatnog prijevoza srednjoškolaca, čiji će nastavak ovisiti o odluci Vlade koja će zasjedati 21. kolovoza...

Projekt sufinanciranog prijevoza srednjoškolaca počeo se provoditi u Varaždinskoj županiji još 2005. godine. Danas ukupno imamo 5.200 učenika koji putuju do svojih škola, a od tog broja njih 3.950 koristi autobusni prijevoz, podsjeća Štromar.

- Varaždinska županija će i dalje po istom modelu subvencionirati prijevoz učenicima. U potpunosti smo svjesni što takav projekt predstavlja našim građanima i zato ne postoji mogućnost da bude upitan, što je potvrdila i Vlada u svojem priopćenju – istaknuo je župan dodavši da svi oni koji pokušavaju svojatati projekte i pripisivati si zasluge za njihovu provedbu, zapravo pokušavaju skupiti političke poene na izmišljenim temama.

>>Priopćenje iz Vlade: O ukidanju subvencioniranja prijevoza nismo ni raspravljali

Iz proračuna Varaždinske županije za subvencioniranje prijevoza srednjoškolaca izdvaja se oko četiri milijuna kuna.

- Država je dosad svake godine za provođenje našeg projekta izdvajala 21 milijun kuna. Ukoliko se s tim ne nastavi, Županija je u problemima. Naime, za sufinanciranje prijevoza učenika od rujna do prosinca 2014. godine trebamo između 7 i 9 milijuna kuna. Varaždinska županija nema taj iznos novca osiguran u proračunu, stoga nam preostaje da čekamo na konačnu odluku Vlade koja će biti donesena 21. kolovoza – naglasio je župan Štromar.  

 

 

Komentari