ponos općine trnovec bartolovečki

Povodom osvajanja 1. mjesta u Njemačkoj, župan Štromar i načelnik Šamec primili KUD Mak

Objavljeno: 08.11.2016. 13:12

Foto: Varaždinska županija

Na nedavnom 4. susretu čuvara Hrvatske etno baštine u Filderstadtu u Njemačkoj KUD Mak iz Trnovca osvojio je prvo mjesto, te su ga danas u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki primili načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec i župan Varaždinske županije, Predrag Štromar.

Varaždinski župan i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki  čestitali su Kulturno – umjetničkom društvu Mak na odličnom rezultatu i poželjeli još mnogo uspjeha.

Župan je pritom naveo kako KUD Mak promiče povijest, tradiciju i kulturu Varaždinske županije ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu. 

- Ovim uspjehom možemo se svi ponositi. Imamo jako dobru suradnju i Varaždinska županija će uvijek biti partner KUD-u i općini Trnovec jer se KUD Mak zaista u psoljednjih nekoliko godina razvio u jedan od najkvalitetnijih kulturno umjetničkih društva - rekao je župan.

Načelnik Općine Šamec dodao je kako je KUD Mak veliki ponos Općine te da je osvojeno prvo mjesto pokazatelj ulaganja u KUD u posljednje četiri godine.Također je napomenuo kako iza uspjeha stoji veliki rad, prije svega voditelja svih sekcija na čemu im je osobno i čestitao te zahvalio. 

Uz pobjedu na državnoj smotri tamburaških sastava održanoj u Dugom Selu protekle godine, ovo je najveći uspjeh KUD-a Mak od njihovog osnutka. 

 

Komentari