posjet ministra poljoprivrede

Župan Štromar upoznao ministra Romića s poljoprivrednom politikom Varaždinske županije

Objavljeno: 13.06.2016. 17:46

Zadnja izmjena: 13.06.2016. 17:50

Radnim sastankom s županom Varaždinske županije Predragom Štromarom ministar poljoprivrede u Vladi RH dr.sc. Davor Romić započeo je svoj posjet Varaždinskoj županiji. Župan Štromar je tom prilikom ministra upoznao s poljoprivrednom politikom Varaždinske županije.

Razgovaralo se i o komasaciji, te na koji će se način provoditi, a tema sastanka je bio i uvijek aktualni program ruralnog razvoja te niz mjera koje su vezane na boljitak poljoprivredne proizvodnje. Ministar je naglasio kako je zadovoljan onime što mu je predstavljeno u Varaždinskoj županiji, te je istaknuo kako uvijek ima prostora za pozitivne pomake. Jedan dio, ističe ministar, odnosi se na neuređene i neobrađene poljoprivredne površine te kako ih staviti u funkciju. Elementarna nepogoda koja je zadesila i Varaždinsku županiju prije nekoliko tjedana, također je bila tema sastanka. 

-Točno možemo reći kako je iznos procijenjene štete oko 960 milijuna kuna. Očekujemo da ćemo u lipnju dobiti povratne informacije od Europske komisije što možemo očekivati, a radimo i niz naših mjera kako bismo pomogli onima koje je zadesila šteta – ističe ministar.

Župan Štromar je naglasio kako se problemi u poljoprivredi  mogu prevladati jedino raznim izmjenama zakonodavne politike i svih onih pravilnika koji dolaze poslije zakona.

-Važno je naglasiti kako na resornom ministarstvu i Vladi leži najveća odgovornost da se što prije u proceduru upute kvalitetni zakonski prijedlozi - rekao je Štromar.

Nakon radnog sastanka ministar je u pratnji župana i pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu dr.sc. Dragutina Vinceka te potpredsjednika Hrvatskog sabora dr.sc. Roberta Podolnjaka obišao i sjedište Poljoprivredne zadruge Varaždinsko povrće te Uslužnu uljaru Županić u Vidovcu.

 

Komentari