međimurska županija

Župan uručio vrijedan dar sjajnom mladom glazbeniku Eriku Vrbancu

Objavljeno: 26.07.2023. 18:41

Zadnja izmjena: 22.08.2023. 12:12

Sljepoća ne znači tamu, sve dok je svjetlosti u duši i snage u srcu. A srce dvadesetogodišnjeg Erika Vrbanca iz Strahoninca je srce pobjednika. Iako je zbog posljedica izazvanih prijevremenim rođenjem izgubio vid, Erik je uz snažnu podršku roditelja Kristine i Roberta, sestre Viktorije, šire obitelji, te uz razumijevanje okoline stasao u čovjeka koji jasno vidi svoj put.

Lice se mladom glazbeniku ozarilo, te ushitu nije bilo kraja kada mu je, na prijemu u Međimurskoj županiji, župan Matija Posavec, povodom nastavka školovanja na akademiji, uručio vrijedan dar – trubu.

„Neka ti ovo bude poticaj na putu prema novim uspjesima i ispunjenju želja i težnji te kao zahvala što svojom marljivošću i predanošću naše okruženje činiš boljim i ugodnijim. Želim ti uspješno daljnje školovanje te se nadam da će ti ovaj simbolični dar biti od koristi i na radost “, istaknuo je župan te poručio Eriku da njegov način svladavanja prepreka predstavlja nadahnuće, te da ga u budućnosti želi vidjeti na svjetskim pozornicama. Mladi glazbenik na to je rekao županu: „Vidjet ćete me i to iz prvog reda.“

Erik Vrbanec je nakon uspješnog završetka gimnazije te Srednje glazbene škole u Varaždinu upisao studij trube na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Čvrstim koracima kreće dalje putem svoga sna, a u razgovoru sa županom otkrio je i odakle mu silna snaga kojom premošćuje sve životne probleme: „Po rođenju sam bio prisiljen na borbu za život, a posljedica nedostatka kisika je gubitak vida. No, uspio sam u svemu što sam zacrtao zahvaljujući neizmjernoj požrtvovnosti mojih roditelja i podršci cijele obitelji te usprkos sljepoći danas uživam u životu“, rekao je mladić zahvalivši županu na vrijednom poklonu.

Komentari