druženje

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA

Objavljeno: 11.07.2022. 13:08

Zadnja izmjena: 11.07.2022. 13:10

Sudionike međunarodnog folklornog festivala COFA, danas, u ponedjeljak, 11. srpnja u Županijskoj palači primio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Zaželjevši im dobrodošlicu u Varaždinsku županiju, župan ih je upoznao s bogatom poviješću, kulturom, ali i geografskim obilježjima županije u kojoj žitelji posebno cijene i njeguju svoju kulturnu baštinu, tradiciju, običaje, narodne nošnje. 

- Čast mi je što, uz domaće predstavnike, u našoj županiji ugošćujemo skupine iz Kolumbije, Amerike, Švicarske, a posebno iz Ukrajine koja se nalazi u nezavidnoj situaciji pogođenoj ratom. Kod nas su utočište našli brojni građani iz Ukrajine i koliko god možemo, mi im pomažemo – istaknuo je župan Stričak.

Predstavnici folklornih skupina nakratko su se predstavili te zahvalili Varaždinskoj županiji na toploj dobrodošlici i gostoprimstvu. Na prijemu su sudjelovali i direktorica te idejna začetnica festivala Petra Golubar, kao i predsjednik CIOF-a za Hrvatsku Enrih Merdić. Osim zajedničke fotografije, kao uspomene na susret s predstavnicima Varaždinske županije, sudionicima prijema uručeni su i prigodni suveniri i autohtoni proizvodi Varaždinske županije, a imali su i prilike razgledati Županijsku palaču.

Komentari