u zagrebačkom hnk

FOTO: Varaždinska županija prvi puta sponzor „Nagrade hrvatskog glumišta“ koju je dobila i naša Hana Hegedušić

Objavljeno: 25.11.2018. 11:57

Zadnja izmjena: 25.11.2018. 12:23

U organizaciji Hrvatskog društva dramskih umjetnika jučer je u HNK-u  Zagreb održana svečanost dodjele 26. „Nagrade hrvatskog glumišta“ kojoj je po prvi puta sponzor Varaždinska županija.

Ovu tradicionalnu i cijenjenu manifestaciju uz veliki broj sponzora i donatora podržala je i Varaždinska županija iz koje je nominirano čak četvero glumaca - Irma Dragičević u kategoriji za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 30 godina - operet/mjuzikl, za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina Filip Eldan, a nagradu za najbolju žensku ulogu dobila je Hana Hegedušić za ulogu Cathy u mjuziklu ‘Prošlih pet godina’ te redatelj varaždinskog HNK-a Ozren Prohić za najbolji praizvedeni suvremeni hrvatski dramski tekst ili najbolju dramatizaciju, adaptaciju, dramaturšku obradu teksta ili dramaturgiju predstave.

Svečanosti je prisustvovala i posebna savjetnica župana, ujedno i predsjednica TZ Varaždinske županije Natalija Martinčević koja je dodijelila i nagradu za najbolju predstavu za djecu i mlade.

- Varaždinska županija podržava razvoj kulture na našim prostorima, imati nacionalno kazalište je velika sreća i bogatstvo te smo dužni pomagati i podržavati njegov daljnji razvoj i sve aktivnosti. Drago mi je da smo bili pokrovitelji jedne od nagrada te se na taj način uključili u organizaciju ove svečanosti. Lijepo je na jednome mejstu vidjeti ovako veliki broj dramskih umjetnika, od onih koji tek počinju razvijati svoje talente pa sve do pravih glumačkih legendi – rekla je Martinčević te dodala kako će Varaždinska županija i nadalje podržavati te se uključivati u projekte koji potiču razvoj kulture i umjetnosti na našim prostorima. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari