ODRŽANO PREDAVANJE

FOTO: U Županijskoj palači obilježen Međunarodni dan ljudskih prava

Objavljeno: 07.12.2018. 15:25

Zadnja izmjena: 07.12.2018. 15:31

U Županijskoj palači Varaždinske županije danas, 7. prosinca obilježen je Međunarodni dan ljudskih prava. U organizaciji Koordinacije za ljudska prava Varaždinske županija, čija je predsjednica županijska vijećnica Nadica Dreven Budinski, održano je predavanje pod nazivom Socijalne službe u Hrvatskoj i međunarodne obaveze Republike Hrvatske.

Tema o kojoj se raspravljalo obuhvaća ulogu socijalnih službi u zaštiti socijalnih i ekonomskih prava u Europskoj uniji koja proklamira i jamči uživanje određenih temeljnih prava bez diskriminacije. Cilj je bio upoznati se s konceptom pristupa socijalnim službama, kako je to uređeno (izmijenjenom) Europskom socijalnom poveljom Vijeća Europe i Poveljom Europske unije o temeljnim pravima, koje proklamiraju prava na rad i ostala prava zaposlenika, te posebno prava određenih skupina izvan zaposlenosti, kao što su prava majki, djece i obitelji, osoba s invaliditetom, migranata i starijih osoba.

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin osvrnuo se na obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava koji se obilježava svake godine 10. prosinca, dok je Nadica Dreven Budinski, predsjednica Koordinacije naglasila važnost neprestanog upozoravanja na važnost poštivanja ljudskih prava i sloboda.

Na predavanju su osim zamjenika Vugrina i predsjednice Koordinacije za ljudska prava Dreven Budinski prisustvovali i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i civilno društvo Lovorka Horvat, predsjednik Savjeta umirovljenika Varaždinske županije Vladimir Kozjak te članovi Koordinacijskog odbora za ljudska prava.

 

 

Komentari