Županija na koordinaciji djelatnika zaštite i spašavanja

Objavljeno: 17.05.2011. 11:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Dubrovačko-neretvanska županija bila je domaćin 6. koordinacije djelatnika zaštite i spašavanja jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave održane u Dubrovniku, a sastanak je okupio oko pedesetak sudionika.

Zamjenik župana Milan Pavleković i pomoćnik pročelnika za komunalno gospodarstvo Upravnog odjela za gospodarstvo, regionalni razvoj i europske integracije mr.sc. Tomislav Jarmić sudjelovali su na 6. koordinaciji djelatnika zaštite i spašavanja jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave.

Razgovaralo se o poteškoćama s kojima se u radu susreću službenici koji se bave zaštitom i spašavanjem u županijama i gradovima, te o novom prijedlogu Zakona o zaštiti i spašavanju.

U sklopu koordinacije održana je vježba Mirinovo – vježba postrojbe civilne zaštite specijalističke namjene koju je, uz ostale, osnovala Dubrovačko-neretvanska županije. Scenarij vježbe imao je za cilj pokazati zajedničko i koordinirano djelovanje žurnih službi i postrojbe civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije specijalističke namjene.

U vježbi su, uz Dubrovačko-neretvansku županiju, sudjelovali i Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Područni ured Dubrovnik, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska, Javna vatrogasna postrojba Dubrovački vatrogasci, DVD Rijeka dubrovačka, Hitna medicinska pomoć, Hrvatska gorska služba spašavanja, Hrvatski crveni križ – Gradsko društvo crvenog križa Dubrovnik i Lučka kapetanija Dubrovnik s ukupno oko pedesetak osoba, petnaest vozila i šest plovila.

Cilj vježbe bila je provjera sposobnosti  skupine za spašavanje na vodi koja broji 14 pripadnika, sukladno Procjeni ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara i okoliša od katastrofa i velikih nesreća.

U radu koordinacije sudjelovali su zamjenik župana Frano Skokandić, pomoćnik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje i Zapovjednik civilne zaštite Republike Hrvatske Stjepan Huzjak te načelnik Odjela za preventivu planiranje i nadzor Josip Sajko.

Komentari