stipendije

Županija objavila liste dobitnika stipendija - provjerite jeste li među njima

Varaždinska županija je danas objavila liste reda prvenstva za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2019./20.
Objavljeno: 26.11.2019. 13:13

Zadnja izmjena: 26.11.2019. 13:25

Varaždinska županija je danas objavila liste reda prvenstva za dodjelu stipendija učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2019./20.  

Zamjenik župana Tomislav Paljak istaknuo je kako će stipendije dobiti svi studenti koji su se prijavili a zadovoljili su uvjete - Na natječaj je pristiglo više od 160 prijava, od kojih je 35 bilo s nepotpunom dokumentacijom ili nije zadovoljavalo kriterije natječaja, što je utvrdilo Povjerenstvo za dodjelu stipendija. Dodijeljeno je ukupno 107 stipendija, pri čemu posebno želimo istaknuti da će stipendije dobiti svi učenici i studenti loših socio-ekonomskih prilika koji su se prijavili, a zadovoljili su uvjete. Uz to, prvi put će biti dodijeljene tzv. poljoprivredne stipendije, za 39 učenika koji se školuju za poljoprivredna zanimanja – rekao je zamjenik Paljak.

Liste reda prvenstva utvrđene su za svaku grupu stipendija posebno, za zanimanja od posebnog interesa za Varaždinsku županiju (za magistre elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, matematike, fizike, engleskog jezika, za doktore medicine), za nadarene studente, za studente, odnosno učenike loših socio-ekonomskih prilika te za učenike poljoprivrednih smjerova od 1. do 4. razreda srednjih škola „Arboretum Opeka“ Marčan i Srednje škole Ludbreg. Od ukupno 107 stipendija, 60 je studentskih, a 47 učeničkih.  

Rok za podnošenje žalbi je do srijede, 4. prosinca 2019. godine, a dostavljaju se na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, s naznakom „Povjerenstvo za dodjelu stipendija Varaždinske županije“. Liste reda prvenstva objavljene su na internetskoj stranici Varaždinske županije.

Komentari