u sjedištu crvenog križa

Županija odala priznanje volonterima, župan Čačić pohvalio njihovu aktivnosti i humanost

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 19.06.2020. 09:56

Zadnja izmjena: 19.06.2020. 13:26

U sjedištu Crvenog križa Varaždinske županije upriličeno je druženje aktivnih volontera Društva Crvenog križa Varaždinske županije, a druženje je bila jedna lijepa prigoda da se tim ljudima oda zahvala i poštovanje za svu pomoć i zalaganje.

Volonterima se zahvalilo za sudjelovanje u kriznim situacijama, kao što su poplave, potresi, migrantska kriza, kriza s koranavirusom te su aktivno sudjelovali u pomaganju oko sanacije stanova stradalih u potresu u Zagrebu, pružali svaku vrstu pomoći migrantima na granici i kampu u Opatovcu i Slavonskom Brodu, dijelili hranu ugroženim obiteljima u periodu corone, spašavali ljude i imovinu u poplavama 2014 godine.

Riječi zahvale uputio je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je u pratnji savjetnice Natalije Martinčević također nazočio druženju. - Posebno želim naglasiti ulogu Crvenog križa, odnosno svih volontera u jedinstvenoj akciji Varaždinske županije, a to je dostava dnevnih toplih obroka starijim osobama narušenog socijalnog ili zdravstvenog stanja i na tome primjeru se pokazalo kako imamo odlično posloženi sustav. Mnoge Županije su htjele također odraditi takvu vrstu akcije, no za to treba imati pravu ekipu, i vatrogasce, i volontere, i gerontodomačice, dakle cijeli jedan sustav ljudi koji su to spremni odraditi. Ja im se zahvaljujem na tome i čestitam im na pomaganju i humanosti – rekao je župan Čačić koji je podijelio i prigodne zahvalnice volonterima.

Zahvalnicu je primila i Natalija Martinčević koja je također volonterka, a ujedno je bila i glavni kreator i inicijator spomenute akcije, dostave dnevnih toplih obroka starijim osobama. - Ja sam se nedavno, za vrijeme korona krize uključila u rad volontera i moram reći da se osjećam zadovoljno i ispunjeno. Izuzetno mi je drago sam imala prilike pomoći mnogim ljudima, bila sam na nekoliko lokacija te se uvjerila da je ljudima pomoć potrebna. Osim hrane i topla riječ ima važnu ulogu. Lijepo je bilo vidjeti zadovoljstvo na licima ljudi, a to je samo potvrda da je naša akcija bila dobra i korisna-rekla je Martinčević te se zahvalila svim volonterima.

 

Komentari