pomoć vatrogascima

Županija uključena u sufinanciranje specijalističkih liječničkih pregleda operativnih vatrogasaca

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.02.2021. 12:17

Zadnja izmjena: 08.02.2021. 12:20

Danas je u Županijskoj palači potpisani Sporazum o sufinanciranju specijalističkih liječničkih pregleda operativnih vatrogasaca.

Varaždinska se županija uključila u sufinanciranje specijalističkih pregleda sa 150 tisuća kuna, a uz redovito sufinanciranje rada DVD-ova s 780 tisuća kuna, Županija će s dodatnih 300 tisuća kuna financirati traženu vatrogasnu opremu.

- Ovdje se radi o ukupno 1.230.000,00 kuna i  naši vatrogasci te novce zaista zavređuju. Oni mogu sudjelovati u vatrogasnim intervencijama, a njihov broj se mijenja godišnje ovisno o tome hoće li zadovoljiti kriterije specijalističkog pregleda, stoga je bitno da idu na redovite preglede - rekao je župan Radimir Čačić i dodao kako je incijativa nastala tijekom obilaska Vatrogasnim zajednicama gradova i općina.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović je rekao kako vatrogasci s područja naše Županije sudjeluju u skoro svim velikim intervencijama diljem Hrvatske, pomažu prilikom nedavnih potresa, sudjeluju u gašenju požara, a istaknuli su se i u  humanitarnim akcijama. - Zahvaljujem se Županiji i županu na podršci i pomoći koju nam pružaju, naša suradnja ja zaista dobra i ovo sufinanciranje specijalističkih liječničkih pregleda govori u prilog tome koliko nam Županija pomaže – rekao je Vukalović.

 

Komentari