ZA NAJMLAĐE PACIJENTE

Županijska bolnica Čakovec dobila prvog dječjeg kirurga

Objavljeno: 17.07.2021. 11:16

Zadnja izmjena: 21.07.2021. 10:03

Prvi dječji kirurg u Županijskoj bolnici Čakovec dr. med. Sven Pal dolazi iz duge loze liječnika u obitelji, a ove je godine službeno postao prvi dječji kirurg Županijske bolnice Čakovec.

Ambulanta dječje kirurgije radit će jednom tjedno - ponedjeljkom za primanje pacijenata osobno, dok će četvrtkom biti otvorena mogućnost rješavanja doznaka i drugih potreba putem elektroničke pošte. Tom je prilikom naglašeno i kako je i dalje na snazi praksa smještaja majke uz dijete bez obzira na kojem odjelu se dijete liječi, a taj je smještaj i dalje besplatan zahvaljujući sufinanciranju troškova od strane Županije.

Doktor Sven Pal izjavio je kako se čeka početak rekonstrukcije Odjela abdominalne i dječje kirurgije kojim će se dodatno osloboditi kapaciteti za smještaj djece s majkama. - Već smo uspjeli nabaviti i novu opremu, poput setova za laparoskopsku kirurgiju kod djece. U postupku je i nabava ciskopa za endoskopsku urološku dijagnostiku i terapiju, čime ćemo biti jedini bolnički centar sjeverno od Zagreba koji će imati takav uređaj pa djeca iz naše županije više neće morati zbog toga odlaziti u Zagreb - istaknuo je dr. Pal.

Komentari