tematski sastanak

Županijski dužnosnici s članovima predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije

Objavljeno: 18.01.2023. 17:13

Zadnja izmjena: 18.01.2023. 18:23

Članovi predsjedništva Vatrogasne zajednice Varaždinske županije na čelu s Nedeljkom Vukalovićem održali su sastanak s županom Varaždinske županije Anđelkom  Stričakom i njegovim suradnicima.

Teme sastanka bile su rad vatrogastva u cjelini, njihovo osposobljavanje i opremanje te obilježavanje trideset godina rada Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

- Vatrogasna djelatnost, kao značajan dio sustava Domovinske sigurnosti, od neprijepornog je interesa za Republiku Hrvatsku, a upravo su vatrogasna društva s područja Varaždinske županije jedna od najbolje organiziranih te najaktivnijih društava. To se pokazalo nebrojeno puta, prisjetimo se samo strašne prometne nesreće poljskih hodočasnika na području Općine Breznički Hum, zatim pomaganja mještanima općine Sveti Đurđ prilikom pijavice koja ih je pogodila, a svoj doprinos vatrogasci su dali i u vrijeme epidemije korone, ali i kod prihvata raseljenih osoba iz ratom pogođene Ukrajine. Naravno, tu su i mnogi izlasci na intervencije prilikom gašenja požara. Mi ćemo se kao županija svakako uključiti u obilježavanje ove lijepe okrugle obljetnice. Naši vatrogasci su to zavrijedili- rekao je Stričak.

Zahvalivši se na lijepim riječima, Nedeljko Vukalović, predsjednik  Vatrogasne zajednice je istaknuo kako bi se proslava trebala održati krajem travnja ili početkom mjeseca svibnja ove godine .

- Želja nam je da se na jedan svečani način obilježi ova godišnjica. Cilj nam je da se u proslavu uključe sve relevantne institucije, ali i građani kojima bismo htjeli pokazati svoju opremu i tehniku. Naravno, svakako računamo na podršku i pomoć Varaždinske županije koja nikada nije izostala – rekao je Vukalović  s kojim se složio i Željko Nađ, županijski vatrogasni zapovjednik istaknuvši izuzetno dobru i korektnu suradnju između Vatrogasne zajednice i Varaždinske županije.

 

 

Komentari