Plitvica i Rudar '47 u velikom iščekivanju uoči finala

Objavljeno: 01.06.2011. 08:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Da je netko na jesen „crtao“ ovakav rasplet županijskog kupa, teško da bi stvari bolje „posložio“. U finalu su naime Rudar 47 iz Ladanja Donjeg i Plitvica iz Gojanca, što jamči nekoliko tisuća ljudi na stadionu Varteksa...

Oba kluba dolaze iz malih mjesta, oba kluba su prošla do finala nakon „drame“ jedanaesteraca, a oba kluba i Plitvica i Rudar imaju izuzetno homogernizirane navijače, rekli bi čak, zaluđene nogometom što će finalu sigurno dati poseban draž.

Bit će to velika utakmica, s puno žara na obje strane, jer trofej županijskog kupa je uvijek posebna stvar. Oba kluba već su samim ulaskom izborila i igranje u pretkolu državnog kupa, što im jamči utakmicu se nekim renomiranijim klubom. Lani je na finalu Rudara '47 i Zadrugara bilo preko dvije tisuće ljudi, ali poznavajući ekipu navijača oko oba kluba, ako vrijeme posluži, ta bi brojka mogla lagano biti „srušena“.

Utakmica se igra u 19 sati, a u predigri se igra juniorsko finale u kojem se u 16:30 sastaju Nedeljanec i Trnje. Cijena ulaznice je svega 15 kuna, a prihod od utakmice bit će humanitaran. Ulaznice se prodaju odlično, posebice na potezu od Varaždina do Ivanca, gdje gotovo da nema nogometnog „zaljubljenika“ koji će propustiti ovu utakmicu.

Branitelj naslova je Rudar '47, novi prvak prvak 1. županijske lige i vjerojatno član višeg ranga natjecanja. S druge strane četvrtoligaš Plitvica Gojanec, drugoplasirani klub 4. HNL Sjever, a kako se četvrta liga gasi, velike su šanse da će Plitvica i Rudar iduće sezone igrati u istom rangu natjecanja.

No trenutno je u mislima i jednih i drugih, jedino županijski kup...

Iako su pod upitnikom za nastupu u finalu iznimno važni igrači Rudara '47, Peharda i Ivica Žlibar, trener Ivan Kovačić nada se da će njegovi dečki uspjeti obraniti naslov županijskog kupa, iako tvrdi da je i ulazak u finale veliki uspjeh.

- Već ulazak u finale nosi nam utakmicu pretkola državnog kupa, što je velika stvar za Rudar '47. Plitvicu smo gledali protiv Ivančice, odlična smo ekipa, ali i mi imamo svoje adute. Vjerujem da su izgledi u finalu podjednaki, nadam se dobro ispunjenom stadionu Varteksa. Ako je lani bilo 2.500 ljudi, vjerujem da ove može biti i preko tri tisuće – ističe Kovačić.

S druge strane Drago Posavec nema većih problema u igračkom kadru, a iako ih već u nedjelju očekuje lokalni derbi u 4. HNL protiv lidera Nedeljanca, gdje se nadaju da će potvrditi drugo mjesto, neće biti kalkulacija u kup ogledu.

- Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, pa će tako biti i u finalu kupa. Momčad smo koja je zabila najviše golova u 4. HNL, očekujemo da ćemo biti raspoloženi i protiv Rudara – kazao nam je Drago Posavec trener Gojančana, pod čijim vodstvom Plitvica ove sezone igra odličan nogomet. Osjetili su to i Ivančani u polufinalu kupa, koje su izbacili nakon kaznenih udaraca.

Iz redova jednih i drugih zasad se ne sprema slavlje, razlog je da se ne „zacopra“. No i jedni i drugi imaju u svojim redovima nekoliko kvalitetnih ugostitelja, uz agilno klupsko rukovodstvo, ne sumnajmo da će pobjednici, tko god to bio, znati proslaviti.


Mogući sastavi

Plitvica – Kišiček, Zgrebec, Kučar, Gredelj, Matija Horvat, I. Črnila, Marko Pomper, Ister, L. Črnila, Mario Horvat, Melnjak.

Rudar '47 – Čiček, J. Žlibar, M. Možanić, Korpar, B. Možanić, Jendrok, Martan, Stolnik, Petrić, Tekić, Peharda.


Pogledajte i video najavu finala kupa, koju je napravio Marlon Janiček...

A da Gojančani ne bi bili zakinuti, evo i videa njihove odlične kupske himne „Majstori s ledina...“, u izvedbi gojanečke "Sedme noći".

Komentari