Županijski sud u Varaždinu u četvrtak odlučuje o izručenju Zdravka Mustača

Objavljeno: 21.03.2014. 08:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Sudsko vijeće Županijskog suda u Varaždinu o izručenju Zdravka Mustača Njemačkoj odlučivat će u četvrtak, 27. ožujka, na sjednici koja počinje u 9 sati.

Podsjećamo, nakon odluke Vrhovnog suda predmet izvršenja Europskog uhidbenog naloga protiv tražene osobe Zdravka Mustača, zbog kaznenog djela pomaganja i poticanja na ubojstvo, upućen je prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje.

>> O izručenju Zdravka Mustača odlučivat će Županijski sud u Varaždinu

Rješenjem Vrhovnog suda prihvaćen je prijedlog predsjednika Županijskog suda u Velikoj Gorici za prenošenje nadležnosti te je za postupanje određen Županijski sud u Varaždinu, koji je predmet, zaprimljen 18. ožujka, dodijelio sucu Zdravku Pintariću.

>> Varaždinski Županijski sud zaprimio predmet Zdravka Mustača

Inače, postupak je vraćen na ponovno odlučivanje nakon što je Vrhovni sud prihvatio žalbu udovice ubijenog hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića na rješenje Županijskog suda u Velikoj Gorici kojim se odbija izvršenje europskog uhidbenog naloga. Zbog ubojstva Stjepana Đurekovića Hrvatska je već Njemačkoj izručila bivšeg šefa jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića.

Komentari