Županijsko izaslanstvo posjetilo Srednju školu Ivanec

Objavljeno: 30.10.2014. 21:07

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: Obišli su učionice i radionice

Kako bi obišli učionice i radionice za Instalatere kućnih instalacija, župan Varaždinske županije Predrag Štromar i njegov zamjenik Alen Kišić, kao i gradonačelnik Grada Ivanca posjetili su Srednju školu Ivanec.

Pridružili su im se i zamjenici gradonačelnika Ivanca Čedomir Bračko te Branko Putarek i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek.

U Srednjoj školi Ivanec završeni su građevinsko–obrtnički radovi na adaptaciji učionice i radionice za Instalatere kućnih instalacija, koja je opremljena tako da učenici na jednom mjestu imaju praktično i teorijski sve organizirano u stilu malog obrta.

– Varaždinska županija prilagođava sve programe gospodarstvu kako bi učenici nakon strukovnog obrazovanja mogli odmah naći posao, a neki i upisati željeni fakultet. Svake godine ulaganja Varaždinske županije su sve veća, a samu korist ulaganja možemo vidjeti po smanjenju broja nezaposlenih u županiji, rekao je prilikom obilaska župan Varaždinske županije Predrag Štromar, najavljujući fondove Europske unije i natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti gdje županija može privući znatna sredstva za srednjoškolsko obrazovanje.

Prema riječima župana Štromara, uspjeh ovisi o stručnim ravnateljima koji daju ideje i projekte koje na kraju i realiziraju, što je vidljivo na primjeru Srednje škole Ivanec.

Da Varaždinska županija i Grad Ivanec uvelike pridonose razvoju grada i obrazovanja u Srednjoj školi Ivanec potvrdila je i ravnateljica Lidija Kozina, navodeći ovaj projekt koji pomaže u realizaciji nastave za novo obećavajuće zanimanje Instalater kućnih instalacija.

- Važno je doprinositi razvoju obrtničkih zanimanja i omogućiti kvalitetno obrazovanje, s obzirom na stagnaciju u obrtništvu i problemima kod upisa učenika u obrtnička zanimanja. Srednja škola Ivanec surađuje s lokalnim gospodarstvenicima koji stipendiraju učenike, prilagođava obrazovne programe potrebama tržišta rada i planira se javiti na natječaje u tom segmentu, naglasila je ravnateljica škole Lidija Kozina.

Radove na adaptaciji učionica vrijednosti 124.587 kuna izvodila je ivanečka tvrtka Mipcro d.o.o., a spomenuta financijska sredstva isplatit će se iz proračuna Varaždinske županije.

Komentari