blagdan male gospe

Županijsko vodstvo odalo počast svim preminulim građanima i poginulim braniteljima

Objavljeno: 06.09.2019. 12:59

Zadnja izmjena: 06.09.2019. 13:00

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije i blagdana Male Gospe, županijsko vodstvo prisjetilo poginulih branitelja, pokojnog župana dr. Marijana Mlinarića, te zapalilo svijeću svim preminulim građanima.

Izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Radimir Čačić i predsjednik Županijske skupštine mr.sc. Alen Runac te zamjenik župana Tomislav Paljak položili su vijenac i zapalili svijeće kod Središnjeg križa na gradskome groblju u Varaždinu u spomen na sve preminule građane i poginule branitelje. Počast su odali i predstavnici PU varaždinske.

Pozvavši na minutu šutnje, župan Čačić je naglasio kako se ovih dana prisjećamo onih koji su dali živote u obrani naše Domovine, posebno onih hrabrih branitelja s područja naše Županije. Prije Središnjeg križa, izaslanstvo je odalo počast pokojnome županu Marijanu Mlinariću, dr.med. koji je dužnost župana obnašao od  1995. do 2001. godine. Jučer je i u varaždinskoj katedrali mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup služio Svetu misu zahvalnicu u čast Varaždinske županije.

Komentari