družili se s dožupanom

Županijsku palaču posjetili učenici Osnovne škole Trnovec Bartolovečki

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.03.2019. 18:34

Zadnja izmjena: 04.03.2019. 18:36

Učenici trećih razreda Osnovne škole iz Trnovca Bartolovečkog posjetili su Županijsku palaču te su se tom prilikom upoznali s bogatom poviješću Varaždinske županije, a domaćin im je bio zamjenik župana Robertom Vugrin.

Predstavivši im povijest Županije, upoznavši ih s pripoviješću o slavnim Husarima, te ukazavši na najvažnije događaje i imena iz bogate povijesti Varaždinske županije, zamjenik župana Vugrin je učenicima te njihovim učiteljicama prezentirao projekte koje aktualna županijska vlast provodi na području obrazovanja.

- Veliki broj projekata upravo radimo na području obrazovanja, energetski obnavljamo škole, financiramo rad Centara izvrsnosti, dajemo učeničke i studentske stipendije i tako dalje. Zato mi je drago da sam imao prilike ugostiti i pozdraviti učenike, popričati s njima,  a oni su  pokazali veliki interes za funkcioniranje županijske uprave. Naravno, dojmila ih se i palača koja odiše poviješću  – rekao je zamjenik župana Vugrin. Posjet Županijskoj palači učenici su ovjekovječili zajedničkom fotografijom

Komentari