umjetnički izričaj

'Zvrkaonica' u Topličkoj školi - učenici čuvaju raskoš kajkavskog narječja

Objavljeno: 15.11.2016. 09:07

Foto: Grad Varaždinske Toplice

Osnovnoškolci u Varaždinskim Toplicama jučer su sudjelovali u zanimljivom i poučnom susretu pod nazivom 'Zvrkaonica' koji potiče učenike i učenice na zainteresirano slušanje, pomno čitanje, stvaralačko pisanje i radosnu glumu.

Autor radionice je Siniša Cmrk, a sami ciljevi radionice su da poeziju učine zanimljivom djeci i populariziraju svu ljepotu i raskoš kajkavskog narječja.

Radionicom se također nastoji poticati učenike da stvaraju pjesme o svome kraju na svome narječju, a posebice one učenike koji nemaju afiniteta prema stvaralačkom pisanju.

Sam autor je bio vrlo zadovoljan odazivom i suradnjom učenika nižih i viših razreda topličke škole koji su zajedno sudjelovali u stvaranju pjesme o 'Mrvi iz Toplic' koju su na kraju i otpjevali i snimili za učenike ostalih škola.

Kao rezultat projekta nastat će i nekomercijalni školski portal na kojem će sve škole u Hrvatskoj moći pokazivati svoja dostignuća, svoje nagrađene, svoju talentiranu djecu. Portal će biti zatvoren za javnost, dok će škole između sebe razmjenjivati informacije.

 

Komentari