održano primanje

FOTO: Cestica s 27 lokalnih poduzetnika potpisala ugovore o bespovratnoj pomoći

Objavljeno: 30.09.2020. 10:58

Zadnja izmjena: 30.09.2020. 11:25

Foto: Dino Možek

Općina Cestica potpisala je sinoć s 27 lokalnih poduzetnika Ugovore o dodjeli 292.000 kuna bespovratne pomoći.
Radi se o novcu iz Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva Općine Cestica za razdoblje 2018.-2020., u sklopu kojega će ukupno 92 općinska poduzetnika dobiti 600.000 kuna. Svi poduzetnici, njih 92-oje, koji su se javili na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava, a imali su valjane molbe, novac su i dobili. Dinamika kojom će ga i primiti, određena je bodovima na rang listi, a do mjeseca ožujka će isplata biti kompletirana. Poziv je bio objavljen u listopadu 2019. godine, ali je zbog globalne pandemije usporena dinamika njegove provedbe.

U sklopu ove su, prve mjere iz Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva, potpore podijeljene za početnike – start up (7.649,38 kn), za jačanje poduzetničkih kompetencija (35.827 kuna) te je 254.684,89 kuna dodijeljeno za modernizaciju opreme i proizvodnje.

Dobar poduzentički potencijal


Načelnik Općine Cestica, Mirko Korotaj pri potpisivanju je ugovora naglasio dobar poduzetnički potencijal malih i srednjih lokalnih poduzetnika, a čijem radu i razvoju Općina rado pomaže. "To je na korist svih građana Cestice. Jako gospodarstvo znači radna mjesta pa time i dobar standard, a koji u konačnici pridonosi ostanku Cestičana na općinskom području. Cestica je, upravo zbog dobrog gospodarskog razvoja i strategije općinskih poduzetnika, izbjegla veliki val iseljavanja" ističe načelnik Korotaj.

Moderna infrastruktura

Dobar napredak lokalnih poduzetnika, Općina prati s uvođenjem moderne infrastrukture na cijelom svom području. "Vi zapošljavate, mi vas pratimo. Naiđete li na problem, dođite u Općinu i pronaći ćemo rješenje" rekao je načelnik poduzetnicima pri potpisivanju ugovora.

Bespovratna sredstva za modernizaciju poslovanja, dobio je i Dom za starije i nemoćne "Novi život". Ravnateljica Iva Roža kaže da im je "ova potpora dobar vjetar u leđa". Iskoristiti ćemo ih za stvari zbog kojih će naš dom u budućnosti biti još ugodniji za život i boravak svojim korisnicima, zahvalila je ravnateljica Roža Općini na potpori.

Komentari