povećana sredstva

Općina Veliki Bukovec donijela rebalans proračuna, evo detalja sa sjednice vijeća

Objavljeno: 31.08.2022. 12:33

Zadnja izmjena: 31.08.2022. 12:37

Općina Veliki Bukovec ide u prvi ovogodišnji rebalans proračuna kojim se on povećava za 986 tisuća kuna te sada iznosi 10,9 milijuna kuna. Odlučeno je tako na sjednici Općinskog vijeća u utorak.

Osim rebalansa proračuna, donesen je niz odluka koje se tiču učenika, studenata, novopečenih roditelja i mladih obitelji. Naime, Općina će i ove školske godine sufinancirati produženi boravak učenika od prvog do četvrtog razreda u Osnovnoj školi Veliki Bukovec, ali i školsku prehranu u iznosu od 40 kuna mjesečno po učeniku, za što su sredstva osigurana u proračunu. Također, Općina će sufinancirati rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju stambenog prostora u iznosu od 50 posto ukupne vrijednosti radova, a maksimalno do iznosa od 8.000 kuna, s ciljem povećanja kvalitete života.

Na sjednici je donesena i odluka o isplati jednokratne novčane pomoći studentima s područja Općine Veliki Bukovec u iznosu od 1.000 kuna, a načelnik Vrbanić poručio je kako ovom potporom studentima i njihovim roditeljima, s obzirom na sve veće troškove života, nastoje barem malo olakšati studij. Za iduću godinu načelnik je najavio raspisivanje stipendija za studente s područja općine.

Rebalans proračuna

Što se tiče prihvaćene izmjene proračuna, ona uvjetuje i izmjene pojedinih programa. Tako su Općinski vijećnici prihvatili izmjene programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture, kao i programa održavanja komunalne infrastrukture za 2022. godini. Istaknimo da je za rekonstrukciju mosta preko rijeke Plitvice u Dubovici Općina osigurala dodatnih 308 tisuća kuna za realizaciju tog projekta.

Kapela Podravska uskoro će dobiti novo nogometno igralište. Općina će umjesto planirane 353 tisuće kuna izdvojiti 601 tisuću kuna. Naime, zbog rasta cijena na tržištu trebalo je pronaći dodatna sredstva, što je sada osigurano u proračunu.

 

Komentari