GRAD LEPOGLAVA

Četveročlana obitelj iz Gore kod Petrinje smještena u stambeni kontejner koji joj je osigurao Grad Lepoglava

Objavljeno: 23.01.2021. 18:36

Zadnja izmjena: 23.01.2021. 18:57

Obitelji Trdenić iz mjesta Gora kod Petrinje stigao je stambeni kontejner koji im je iz Grada Lepoglave dopremljen 22. siječnja u dvorište kuće koja je oštećena za vrijeme razornog potresa 29. prosinca prošle godine.

Sve dok kuća ne bude obnovljena i ponovno siguran za život dopremljen će kontejner biti novi dom ovoj mladoj četveročlanoj obitelji s dvoje
djece koja ne gubi nadu i vjeru u bolje sutra. A da ga što lakše dočeka pobrinuo se Grad Lepoglava osiguravši im toliko potreban siguran prostor za život.

- Do sada smo bili smješteni u kampicu u kojoj nam je bilo hladno što je posebno teško bilo za djecu. Ništa nam drugo ne treba već samo da nam bude toplo i da smo na sigurnom kada se tlo trese, a trese se stalno. Ovo nam puno znači. Kontejner je nov i sve je u njemu novo. Oduševljeni smo – rekla je Mirela Trdenić.

- Ovaj razoran potres izazvao je i štete na području Grada Lepoglave no to nas nije spriječilo da pružimo pomoć onima koji su u najvećoj mjeri pogođeni ovom katastrofom. Uz već ranije prikupljenu humanitarnu pomoć za potresom pogođeno područje, odlučili smo osigurati i kontejner za privremeni smještaj jedne obitelji na Banovini. Ujedno je to i primjer suradnje dviju jedinica lokalne samouprave, u ovom slučaju Grada Lepoglave i Općine Klenovnik koje su se udružile u pomaganju stradalima – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, koji je u društvu načelnika Općine Klenovnik Mladena Blaška, predvodio izaslanstvo Grada Lepoglave u kojem su bili i zamjenik gradonačlenika Hrvoje Kovač, predsjednik Gradskog vijeća Robert Dukarić te vijećnici Marija Ribić i Stjepan Vresk.

Uz stambeni kontejner, obitelji Trdenić ovom je prigodom dostavljena i druga pomoć, a gradonačelnik Škvarić istaknuo je da s ovom donacijom neće iz Grada Lepoglave prestati pristizati pomoć za stradale u potresu na Banovini.

Komentari