GRAD LEPOGLAVA

Grad Lepoglava dodijelio potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Objavljeno: 21.10.2021. 13:55

Zadnja izmjena: 21.10.2021. 13:55

Pet mladih obitelji potpisalo je jučer s Gradom Lepoglavom ugovore o dodjeli bespovratnih gradskih potpora za izgradnju odnosno kupnju obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Potpore su mladim obiteljima dodijeljene temeljem javnog natječaja koji im je pružio mogućnost da ostvare potporu u iznosu do 50 % prihvatljivih troškova, a najviše 40.000 kuna za sufinanciranje izgradnje kuće ili za sufinanciranje kupnje kuće ili stana na području Lepoglave. Potporu su mogle ostvariti i obitelji koje trenutno ne žive na području Lepoglave, ali planiraju izgradnju ili kupnju kuće ili stana na tom području. Uvjet je da u roku od godine dana prijave svoje prebivalište u Gradu Lepoglavi i da im, kao i ostalim dobitnicima potpora, u narednih 10 godina adresa prebivališta bude upravo nekretnina do koje su došli uz ostvarenu gradsku potporu.

- Ovu je mjeru u posljednje tri godine koristilo 17 obitelji koje su uz potporu Grada došle do vlastitog krova nad glavom. Pomoć mladim obiteljima da dođu do vlastitog životnog prostora u Lepoglavi i ostanu u njemu živjeti je cilj ov demografske mjere. Za provedbu ove mjere do sada smo u gradskom proračunu izdvojili 576.000 kuna - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Mladim obiteljima potrebne su dvije stvari, posao i vlastiti dom. Te dvije stvari Grad Lepoglava nastoji osigurati. Značajnim ulaganjima u razvoj gospodarstva, što činimo ulaganjem u izgradnju poduzetničke zone kao i davanjem potpora malim gospodarstvenicima, stvaramo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta dok dodjelom potpora kod rješavanja stambenog pitanja, mladim obiteljima omogućavamo da dođu do vlastitog krova nad glavom -rekao je Škvarić.

Komentari