GRAD LEPOGLAVA

Objavljena je Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju POS stana u Lepoglavi

Objavljeno: 04.10.2021. 08:58

Zadnja izmjena: 04.10.2021. 08:58

Na službenoj internet stranici Grada Lepoglave objavljena je Lista prvenstva za podnošenje zahtjeva za kupnju stana prema Programu društveno poticane stanogradnje na području Grada Lepoglave.

Jedan je to od koraka odnosno nastavak do sada provedenih aktivnosti u okviru projekta kojeg Grad Lepoglava, s ciljem izgradnje POS stanova, provodi u suradnji s Agencijom za pravni promet i poslovanje nekretninama. Na listi se nalazi 16 kandidata koji su, po upućenom pozivu, iskazali interes za kupnju stana u zgradi koja se, u okviru Programa društvene poticane stanogradnje, planira izgraditi u centru Lepoglave, na za to osiguranoj parceli.

- Nakon otvaranja javnog poziva u okviru kojeg će Grad Lepoglava mladim obiteljima sufinancirati izgradnju odnosno kupnju obiteljske kuće ili stana, za što ćemo ove godine izdvojiti 200.000 kuna, objavili smo listu prvenstva za kupnju POS stanova koje planiramo izgraditi u Lepoglavi. Objavom liste, čemu je prethodilo niz aktivnosti, napravili smo još jedan korak bliže zacrtanom cilju – izgradnji POS stanova u Lepoglavi. Potvrda je to brige za naše građane, posebice mlade obitelji kojima ćemo pomoći riješiti stambeno pitanje, i to na području Grada Lepoglave - rekao je gradonačelnik Marijan Škvarić izrazivši pri tom zadovoljstvo iskazanim interesom.

Ujedno, pozvao je mlade da, s ciljem stavaranja što kvalitetnijih uvjeta za život u Gradu Lepoglavi, iskažu Gradu svoje potrebe i želje. Nakon objave liste, u suradnji s Agencijom za pravni promet i poslovanje nekretninama, krenut će se s definiranjem i izradom projektnog zadatka izgradnje same zgrade u kojoj će se nalaziti stanovi za što veći broj kandidata koji su iskazali interes za kupnjom POS stana.

Komentari