MALA SUBOTICA

Općini Mala Subotica odobrena sredstva za DV Potočnica

Objavljeno: 04.05.2021. 08:15

Zadnja izmjena: 04.05.2021. 08:19

Odlukom o dodjeli financijskih sredstava, Općina Mala Subotica uspješno je završila proces prijave projekta na Javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, kojim se nastoje poboljšati materijalni uvjeti u predškolskim ustanovama na području RH.

Odobren je iznos od 168 148 kuna i to za izgradnju novih igrala u dvorištu vrtića te za postavljanje nadstrešnice iznad glavnog ulaza u vrtić. Planirano je da se navedeni radovi obave tijekom ljetnog perioda, kada je smanjen broj djece koja polaze dječji vrtić.

Posljednjih godina Općina Mala Subotica ulaže značajna vlastita financijska sredstva, ali i sredstva koja su dobili uspješno aplicirajući na europske i nacionalne fondove kako bi poboljšali status djece i mladih na svojem području. Osigurali su besplatni obrok za sve učenike u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca, započeli stipendirati srednjoškolce koji se školuju za deficitarna obrtnička zvanja, povećali stipendije za studente, partneri su u projektu kojim se osigurava poslijepodnevni boravak u DV Potočnica te su izgradili nova i obnovili postojeća dječja igrališta u svim općinskim naseljima.

- Kako bi se navedena ulaganja prepoznala u široj zajednici, pokrenuli smo i inicijativu za dobivanjem prestižnog statusa „Općina prijatelj djece“ koji se dodjeljuje samo općinama i gradovima koje tijekom godina značajno unaprjeđuju položaj djece u društvu - izjavio je načelnik Valentino Škvorc.

Komentari