OPĆINA MALA SUBOTICA

U Maloj Subotici uvedena HRcity mobilna aplikacija - evo što ona donosi

Objavljeno: 01.10.2021. 13:39

Zadnja izmjena: 01.10.2021. 13:39

Općina Mala Subotica još je jedna u nizu općina koja je odlučila unaprijediti rad i okrenuti se digitalizaciji i stvaranju pametne okoline.

Sastavni dio HRcity aplikacije, a ujedno i glavni cilj, je povezivanje subjekata uključenih u rad lokane zajednice i samih stanovnika. Kako bi stanovnicima najbolje prenijeli koristi i mogućnosti koje aplikacija nudi, na „Jesenskom sajmu“ općina Mala Subotica održat će predstavljanje HRcity aplikacije. Općina Mala Subotica tako postaje jedna od prvih pametnih općina u Hrvatskoj uz HRcity mobilnu aplikaciju. Ova aplikacija sadrži čak osam različitih modula koji građanima mogu olakšati svakodnevne životne situacije.

Korištenjem aplikacije moći ćete prijaviti razne probleme tako što ćete slikati ono što vas smeta i prijaviti to komunalnim redarima koji u predviđenom roku rješavaju prijavljeno. Utjecaj digitalne tehnologije na društvo sve je veći, stoga je kroz sedam različitih modula predviđena ušteda vremena korisnika te samim time i osvještavanje o sve većoj prisutnosti digitalizacije.

Modul koji se istaknuo kao jedan od najčešće korištenih od strane gradova i općina je E-vrtić. Povezanost roditelja i vrtića od izuzetne je važnosti, stoga je ovo savršena prilika da se stvori kvalitetna komunikacija. Digitalno slanje ispričnica, dokumenata i zahtjeva ubrzava protok informacija i stvara lakšupovezanost između uprave i roditelja. 

Službeni početak korištenja aplikacije u općini je započeo 28. rujna 2021. godine kada su zajedničkom sastanku nazočili načelnik općine Valentino Škvorc, zamjenica ravnateljice Dječjeg vrtića Potočnica Martina Tkalčec te Bruno Trstenjak, pod čijim je vodstvo razvijena navedena mobilna aplikacija.

Komentari