OPĆINA MARUŠEVEC

Općina Maruševec dodjeljuje stipendije svojim redovitim studentima

Objavljeno: 01.10.2020. 21:08

Zadnja izmjena: 30.09.2022. 14:14

Općina Maruševec će svim redovitim studentima s područja Općine Maruševec, koji prvi put upisuju godinu studija koju polaze, dodijeliti stipendije za akademsku godinu 2020/2021., počevši od 1. rujna 2020. godine.

- Pravo na stipendiju imaju svi redoviti studenti koji ne primaju državnu, županijsku ili bilo koju drugu stipendiju ili novčanu potporu koja ima karakter stipendije, te koji ne ponavljaju godinu. Uvjet za dobivanje stipendije jest da student ima prebivalište na području Općine Maruševec najmanje 3 godine, te da je nositelj zajedničkog domaćinstva čiji je član student, podmirio sve financijske obaveze prema Općini Maruševec, ističe je načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Općina Maruševec će i ove godine pomagati školovanje studenata bez obzira gdje studiraju, naglašava zamjenik načelnika Mario Klapša. – Općina Maruševec je od 2018. godine povećala mjesečni iznos stipendija za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije na 300 kuna, a za one koji studiraju u Zagrebu i u drugim sredinama na 350 kuna, ističe zamjenik Klapša i poziva studente da se prijave za stipendije Općine Maruševec.

Prijave za dodjelu stipendija primaju se u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Maruševec do 20. listopada 2020. godine. Obrasci za prijavu za dodjelu stipendije nalaze se na Internet stranici Općine Maruševec, a mogu se podići i u prostorijama Općine Maruševec.

Komentari