MEĐIMURSKA ŽUPANIJA

Međimurska županija 10. godinu zaredom provodi program bespovratnih potpora u turizmu

Objavljeno: 23.11.2021. 11:27

Zadnja izmjena: 23.11.2021. 11:27

Prije deset godina Međimurska županija započela je s programom bespovratnih potpora u turizmu te je do sada dodijeljeno 2,8 milijuna kuna s ciljem razvoja turističkih proizvoda i unaprjeđenja turističke ponude Međimurja.

Sredinom lipnja otvoren je javni poziv za dodjelu potpora u 2021. godini, a rezultati ovogodišnjeg programa predstavljeni su u Međimurskoj palači turizma. Bilo je 44 prijava, a za 29 odobrenih projekata osigurano je 400 tisuća kuna iz proračuna. Bespovratnim potporama Međimurska županija podupire razvoj turizma kao dohodovne grane koja se temelji na održivom razvoju kroz proširenje postojeće turističke ponude, aktiviranje neiskorištenih turističkih potencijala, stvaranje novih turističkih proizvoda i promoviranje Međimurja kao poželjne turističke destinacije. 

Korisnici bespovratnih potpora mogu biti subjekti s područja Međimurske županije koji su registrirani za obavljanje određene turističke djelatnosti ili tek stvaraju uvjete za bavljenje turističkom djelatnošću, a turistički projekt za koji traže potporu ostvaruju na području Međimurja. Prijaviti su se mogli i oni subjekti koji su ranijih godina već bili korisnici bespovratnih potpora u turizmu Međimurske županije.

Pohvale na kvalitetnim projektima kojima je odobrena prijava uputio je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je dodao da Međimurska županija ide u smjeru povećanja proračunskih sredstava koja se izdvajaju za ovaj program, kako bi se moglo prijaviti i poduprijeti još veći broj projekata.

Komentari