EU FONDOVI

Načelnik Općine Petrijanec sudjelovao na konferenciji o regionalnom razvoju

Objavljeno: 02.10.2021. 09:48

Zadnja izmjena: 02.10.2021. 09:48

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i ove je godine u održalo konferenciju "Dani regionalnoga razvoja i fondova EU – Nove prilike".

Konferenciju je u četvrtak otvorio predsjednik Vlade Andrej Plenković. O mogućnostima i novim prilikama koje nas očekuju govorio je potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, ministrica poljoprivrede Marija Vučković te ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat te brojni državni tajnici i ravnatelji uprava.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec prisustvovao je konferenciji s ciljem razmjena iskustava s drugim općinama i gradovima, unapređenju rada i razvoja po pitanju povlačenja sredstava iz EU fondova koja su već sada znatno doprinijela razvoju mjesta i gdje je Općina Petrijanec jedna od uspješnijih općina u RH u povlačenju sredstava iz EU fondova.

- Ovo je prilika za dobivanje relevantnih informacija o onome što nas čeka u novom višegodišnjem financijskom razdoblju. Općina Petrijanec priprema projekte, imamo nekoliko građevinskih dozvola, među prvima smo prijavili projekt na mjeru ruralnog razvoja 7.4.1. "Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu" – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Podsjetimo, na zadnjoj na sjednici Općinskog vijeća vijećnici su dali pozitivno mišljenje o ulasku u obuhvat većeg urbanog područja grada Varaždina, a zbog mogućnosti korištenja sredstava namijenjenih održivom urbanom razvoju putem integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u financijskom razdoblju 2021.-2027 što je i bila jedna od konkretnih tema na konferenciji.

Komentari