olakšanje za roditelje

Općina Petrijanec učenicima kupuje bilježnice, kajdanke, pisanke, likovne mape i geometrijski pribor

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 25.07.2019. 13:00

Zadnja izmjena: 25.07.2019. 13:00

U općini Petrijanec ove će godine prvog dana nastave u školskoj godini 2019./2020., učenike osnovne škole na stolu dočekati nove bilježnice, kajdanke i pisanke, likovne mape, geometrijski pribor (dva trokuta, ravnalo, kutomjer i šestar) olovke i gumice za sve učenike.

Rezultat je to Odluke općinskog načelnika Željka Posavca koji je kupnjom školskih bilježnica i školskog pribora želio olakšati izdatke roditeljima za narednu školsku godinu.
Tako će nove bilježnice, osim učenika Osnovne škole u Petrijancu, dočekati i učenike Područnih škola Nova Ves i Strmec Podravski.Za ovu će inicijativu iz općinskog proračuna općine Petrijanec biti će izdvojen kompletan iznos.

Na jesen se kreće ponovno sa produženim boravkom koji se u Osnovnoj školi Petrijanec održava također od 2017-e godine. Program produženog boravka omogućuje učenicima redovitost u pisanju domaće zadaće, ponavljanje i uvježbavanje nastavnog gradiva prema nastavnom planu i programu za pojedini mjesec, te zadovoljavanje osobnih interesa i razvijanje vještina kroz individualni i grupni rad, a provodi se u toku nastavnog dana u trajanju od 11:30 do 16:30. sati. Rad u produženom boravku mnogo je drugačiji od klasične nastave; u njemu se povezuju rad, igra i učenje s ciljem stvaranja pozitivnog radnog ozračja u kojem će dijete učiti kako biti samostalno, stvarati pozitivnu sliku o sebi kroz otkrivanje različitih izvora učenja.

Komentari