NOVA VES

Predavanje za učenike PŠ Nova Ves o sigurnom i odgovornom ponašanju u prometu

Objavljeno: 26.06.2020. 18:09

Zadnja izmjena: 26.06.2020. 18:15

U područnoj školi OŠ Petrijanec u PŠ Nova Ves Petrijanečka održano je edukativno predavanje za djecu o sigurnom i odgovornom ponašanju u prometu. Inicijativu za održavanje takvih aktivnosti pokrenuli su članovi udruge Nova Ves u srcu kako bi skrenuli pažnju djece, roditelja, ali i drugih sudionika u prometu o važnosti poštivanja prometnih pravila i propisa zbog sigurnosti svih sudionika u prometu.

Cilj je bio informirati djecu o pravilnom kretanju i ponašanju u prometu. Na predavanju je djeci pokazano koja su pravilna ponašanja u prometu i zašto postoje takva pravila. Na kraju predavanja djeci je prikazan video koji jasno pokazuje pravilne i nepravilne postupke u prometu te potencijalne opasnosti koje proizlaze iz neodgovornog ponašanja.

Kako u Novoj Vesi postoji obilježen pješački prijelaz sa semaforom ispred škole, djeca već vrlo dobro znaju kako se trebaju ponašati prilikom prelaska preko ceste.

Pripadnica prometne policije je zajedno s djecom prošla preko obilježenog pješačkog prijelaza. U prisustvu pripadnice prometne policije i djece, njih 14, dogodilo se nepoštivanje svjetlosne signalizacije od strane vozača motornog vozila, koji je prošao preko crvenog svjetla baš kad su se djeca spremala preći cestu. To je bilo upozorenje djeci da uvijek dva puta provjere kad prelaze cestu. Kako su takve situacije u prometu, nažalost, česte, poduzet će se i daljnje aktivnosti kako bi se osigurala sigurnost najranjivijih sudionika u prometu.

Predavanje je održala službenica za prevenciju u prometu PU Varaždinske Petra Bosilj. Na predavanju su sudjelovali učenici drugih i trećih razreda, a prisustvovali su i ravnateljica OŠ Petrijanec Valerija Paljak, učiteljica Sanja Rojc, predsjednica MO Nove Vesi Petrijanečke Ivanka Divjak te stručna suradnica udruge Danijela Mikulek i predsjednik udruge Roman Strelec.

Komentari