OPĆINA PETRIJANEC

U Novoj Vesi tradicionalno obilježen spomendan Sv. Katarine Aleksandrijske

Objavljeno: 26.11.2022. 19:14

Zadnja izmjena: 26.11.2022. 19:17

Tradicionalno u Novoj Vesi Petrijanečkoj održalo se proštenje povodom spomendana Svete Katarine Aleksandrijske, po kojoj ime nosi i kapela izgrađena u centru mjesta, a blagosloviju je 1663. godine biskup Petar Petričić.

Misna su se slavlja održavala predvođena župnikom Ivanom Sakačom. Nastavak obilježavanja imendana Sv. Katarine Aleksandrijske u Novoj Vesi donosio je program u organizaciji udruga, čiji su članovi u maloj dvorani Društvenog doma izložili svoje kreativne radove. Tako su svoje slike na banerima izložili članovi UDVDR Kluba Petrijanec, dok su svoje rukotvorine izložili Tilia Nova, Udruga umirovljenika Općine Petrijanec i OŠ Petrijanec.

Program obilježavanja nastavio se svečanom sjednicom Mjesnog odbora Nova Ves Petrijanečka. U programu svečane sjednice sudjelovali su Dječji vrtić “Bambi” Petrijanec i PŠ Nova Ves Petrijanečka koji su se predstavili pjesmom, plesom i recitacijom.

Na kraju svečane sjednice prigodnim riječima obratili su se Željko Posavec, načelnik općine Petrijanec i Ivan Kovačić, predsjednik mjesnog odbora Nova Ves Petrijanečka.

Komentari