Unatoč otkazivanju brojnih manifestacija i događanja, Kazališna scena Kalmana Mesarića i Dom kulture Grada Preloga ipak će i ove godine organizirati Dane Kalmana Mesarića, manifestaciju čiji je cilj promocija lika i djela Kalmana Mesarića.

Voditeljica projekta je profesorica Mirjana Hržić, a cijeli se projekt odvija pod pokroviteljstvom Grada Preloga, Međimurske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske. Dani Kalmana Mesarića, pokrenuti su 2014. godine, a ove godine Dani Kalmana Mesarića održat će se od 18. do 25. rujna.

Program ove godine započinje prikazivanjem dječjeg filma Šegrt Hlapić, u petak, 18. rujna, u Domu kulture Grada Preloga, s početkom u 18 sati. U subotu, 19. rujna, s početkom u 14 sati, održat će se, u dvorani na katu Doma kulture, kazališna radionica za djecu „Od ideje do teksta“. Na terasi Gradske kavane Lovac, održat će se, u utorak 22. rujna, kazališna večer pod nazivom „Komedija i satira“. Početak je u 18 sati. U četvrtak, 24. rujna 2020. godine, u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, s početkom u 18 sati, predavanje „Poket Baltazara Bodora – filozofija jedne obitelji“, održat će profesor Marijan Lazar. U istom prostoru, u petak, 25. rujna, u 18 sati, održat će se promocija knjige „Estera“ Kalmana Mesarića.

Ulaz na sva događanja je besplatan, a sva događanja organizirat će se sukladno epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Ključne riječi: grad prelog,

Komentari

16.09.2020. 19:12h Zadnja izmjena: 16.09.2020. 19:15