I ove će godine Prelog i Crkva sv. Jakoba, ugostiti Varaždinske barokne večeri.

Grad Prelog je od 2002. godine jedan od članova obitelji Varaždinskih baroknih večeri te svake godine ugošćuje renomirane europske ansamble i umjetnike. Prelog Varaždinske barokne večeri ugošćuje u nedjelju, 20. rujna, s početkom u 19 sati.

U Prelogu će se ove godine predstaviti Hrvatski barokni ansambl uz Lauru Vadjon, solo violina i umjetničko vodstvo.

Hrvatski barokni ansambl najznačajniji je hrvatski ansambl specijaliziran za povijesno vjernu interpretaciju instrumentalne i vokalno-instrumentalne glazbe baroknog razdoblja i bliskih epoha. 

Hrvatski barokni ansambl dobitnik je diplome Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za 2002. godinu i nagrade Orlando za nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama 2014. godine.

S obzirom na aktualne mjere i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Republike Hrvatske, ovogodišnjem koncertu u Prelogu moći će prisustvovati ograničen broj posjetitelja. Stoga, sve zainteresirane za dolazak na koncert pozivamo da podignu pozivnicu – ulaznicu, u Upravi Grada Preloga, od utorka 15. rujna, od 7 do 15 sati. Bez pozivnice – ulaznice, neće biti moguće nazočiti ovom iznimnom glazbenom događaju.

Ključne riječi: grad prelog,

Komentari

15.09.2020. 18:11h Zadnja izmjena: 15.09.2020. 18:11