'ponos ii'

Foto - Predstavljen nastavak hvalevrijednog projekta za učenike s teškoćama

Objavljeno: 12.10.2021. 12:43

Zadnja izmjena: 12.10.2021. 17:32

Foto: Luka Šalamun

U Gradu Varaždinu je danas predstavljen projekt "PONOS II – POmoćnika u Nastavi – OSigurajmo učenicima s teškoćama u razvoju II" čiji je nositelj Grad Varaždin.

Na konferenciji je sudjelovao gradonačelnik Neven Bosilj, privremena pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Danijela Vusić te predstavnici projektnih partnera – Razvojne agencije Sjever DAN d.o.o., sedam osnovnih škola Grada Varaždina, Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar i Katoličke osnovne škole Svete Uršule, a koji su tom prilikom potpisali Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta.

- PONOS II je nastavak projekta osiguravanja pomoćnika u nastavi našoj djeci u osnovnim školama. Uspjeli smo osigurati sredstva za 60 pomoćnika u nastavi, koji će brinuti o 70-ero djece. Za to smo dobili 85 % novaca iz Europskog fonda. Ukupna investicija je 2,7 milijuna kuna, a Grad Varaždin je dao oko 400 tisuća kuna. Vidjeli smo da je bio veliki problem prikupiti tih 60-ero ljudi, odnosno da postoji manjak radne snage, a i ti ljudi su bili potplaćeni. Tako će oni za listopad, studeni i prosinac dobiti uvećane plaće, za što ćemo izdvojiti dodatnih 40 tisuća kuna mjesečno. Stoga, oni će sada dobivati plaću 2.836 kuna, umjesto dosadašnje plaće koja je bila 2.549 kuna - rekao je Bosilj.

Komentari