podrška grada

U Gradu Varaždinu održan prijem za vatrogasce - prvake države

Objavljeno: 07.10.2021. 13:32

Zadnja izmjena: 07.10.2021. 13:32

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj danas je primio pripadnike Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina koji su na 8. natjecanju vatrogasaca RH održanom u Varaždinu obranili naslov prvaka države.

Gradonačelnik je vatrogascima čestitao na uspjehu i rekao kako će za sve aktivnosti imati i dalje podršku Grada. Istaknuo je zadovoljstvo odličnom suradnjom između Grada i Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina i zahvalio im na svemu što čine za građane. Natjecateljska desetina Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina bila je najbolja u kategoriji profesionalnih "B" ekipa u izvođenju tradicionalne vatrogasne vježbe, obranila naslov državnog prvaka i plasirala se na predstojeću vatrogasnu olimpijadu koja će se sljedeće godine održati u Celju u Republici Sloveniji.

- Uz kontinuirano ulaganje u opremu, važno nam je i da ulažemo u ljude pa sam sukladno potrebama Javne vatrogasne postrojbe i u skladu s pozitivnim propisima dao suglasnost na zapošljavanje još sedam vatrogasaca čime će njihov tim biti kompletan i spreman za sve izazove koji ih mogu dočekati – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Pet naslova državnih prvaka

Radi se o natjecateljskoj ekipi koja postoji od 1992. godine i kontinuirano postiže odlične rezultate te je na 8 državnih natjecanja osvojila 5 naslova državnih prvaka. Sljedeće godine će u Celju po peti puta predstavljati Grad Varaždin, Varaždinsku županiju i Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju CTIF, takozvanoj „Vatrogasnoj olimpijadi“. Na prošloj olimpijadi održanoj u Villachu u Austriji varaždinski vatrogasci bili su viceprvaci Europe.

Uz podršku Ivice Labaša, zapovjednika postrojbe, Ilije Črnile koji brine o tjelesnoj pripremljenosti natjecatelja i Dragutina Cecelje, trenera-mentora ekipe, a ujedno i najstarijeg natjecatelja, naslov državnih prvaka obranili su vatrogasci: Marijan Ožinger, Davor Vrbanić, Božidar Horvat, Željko Gajski, Mario Horvat ml., Miljenko Jambriško, Mario Horvat st. i Danijel Magić.

Komentari