VARAŽDINSKI TOP

Varaždinska građanska garda dobila je još jednu topnicu

Objavljeno: 20.08.2020. 20:09

Zadnja izmjena: 21.08.2020. 08:39

Varaždinska građanska garda nastavlja sa, sada već tradicionalni glasnim pucnjem, na Starom gradu. Ove subote, 22. kolovoza 2020. godine uzicu Varaždinskog topa povući će Dunja Ščapec, profesorica je tjelesnog odgoja na Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu, voditeljica Cheerleading kluba “Bravo”.

Sa učenicima Srednje strukovne škole osvajala je županijska i državna prvenstva, no ono što je posebno izdvaja je rad u Cheerleading klubu “Bravo” i titule svjetskih prvaka i to dva puta. 

"Oni koji su se i malo bavili sportom znaju kako je teško tako nešto osvojiti, a još je teže to obraniti. Djevojke: Matija Prikratki, Ivana Makar, Marta Vuković i Lucija Rešetar, pod vodstvom Dunje ostvarile su ono što je izgledalo nemoguće. Od samog puta u SAD (Orlando) - organizacije, financija, korone,... do nastupa kojim su opet pokorile svijet.

Cheerleadingom se samo u Americi bavi toliko ljudi koliko, otprilike, Hrvatska ima stanovnika, uvjeti za treninge, financije, tehnička podrška - sve je bilo na strani drugih. Ipak, pet djevojaka iz male zemlje Hrvatske i našeg Varaždina, pokazale su opet i ponovno da “boj ne bije svijetlo oružje, već srce u junaka”. I to nije sve: u “fundusu” kluba “Bravo” je preko 60 medalji sa raznih natjecanja.", piše u obrazloženju Varaždinske građanske garde.

Komentari