prvi prozorčić

Foto - Županijska palača i ove godine pretvorena u veliki adventski kalendar

Objavljeno: 01.12.2021. 19:43

Zadnja izmjena: 01.12.2021. 19:43

Županijska palača i ove je godine, po peti puta zaredom pretvorena vrijeme adventa u jedan veliki adventski kalendar. 

Prozorčić s prvom slikom otkrila je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec u društvu župana Anđelka Stričaka, direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Mirana Bojanića Morandinija, načelnika i gradonačelnika općina i gradova s područja naše Županije, ali i djece, članova Društva "Naša djeca" Varaždin.

Dvadeset i četiri slike su na pročeljima palače oslikali varaždinski osnovnoškolci, učenici Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar te polaznici Društva "Naša djeca" Varaždin. Ove godine se obilježava i 70 godina od osnivanja ovog društva. Od samih početaka DND okuplja djecu i mlade na način da mogu odabrati stvaralačku aktivnost u skladu sa svojim interesima i željama. Zamjenica župana je naglasila zadovoljstvo nastavkom ove tradicije te je pozvala sve da pogledaju kalendar te da obiđu ukrašeni atrij Županijske palače.

- Kao i proteklih godina pročelje Županijske palače će postati veliki i prekrasan adventski kalendar, a cilj nam je predstaviti svo bogatstvo i znamenitosti koje ima Varaždinska županija. Vjerujem da će svi posjetitelji uživati u ovim motivima izrađenim od dječjih ruku, a sama činjenica da su djeca sudjelovala u ovoj kreaciji će u svima nama odraslima pobuditi određenu dječju zaigranost i nesputanost te da ćemo svi ove blagdane doživimo u zajedništvu, miru, veselju, neiskvareno, baš kao djeca. Ujedno čestitam DND-u na 70 godina uspješnog djelovanja i što su već toliko godina središte dječje kreativnosti - rekla je zamjenica župana.

Jelena Mikić, ravnateljica DND-a je izrazila zadovoljstvo ovim nastupom i suradnjom s Županijom te je naznačila kako polaznici ovim nastupom sudjeluju u pozitivnoj adventskoj atmosferi koja vlada ovim Gradom.

Komentari