dugogodišnji član

Mirko Kramberger izabran za novog predsjednika Husarske garde Varaždinske županije

Objavljeno: 13.10.2021. 10:33

Zadnja izmjena: 13.10.2021. 10:34

Na izbornoj skupštini Husarske garde Varaždinske županije, dugogodišnji član Mirko Kramberger izabran je za predsjednika, funkciju potpredsjednika će vršiti Tomislav Pajtlar, Jurica Cikač je izabran za tajnika, a Mihael Negovec ostaje zapovjednik garde.

Izbornoj skupštini prisustvovali su i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak te Renata Skoko, zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana. Novoizabrani predsjednik Husarske garde Kramberger je u svom obraćanju istaknuo kako mu je izrazita čast i ponos biti na čelu garde koja je jedan od simbola Varaždinske županije.

Čestitavši novome vodstvu župan Anđelko Stričak koji je po statutu i nadzapovjednik garde rekao je kako su husari u povijesti bili najodvažniji i najhrabriji ljudi svojega doba, a danas nam husari služe kao svojevrsni podsjetnik na našu bogatu povijest, ali i kao atrakcija mnogim domaćim i stranim turistima. - Rad i aktivnosti u udrugama treba posebno cijeniti jer je u to utkano slobodno vrijeme svakog člana. Na području Varaždinske županije imamo nekoliko povijesnih postrojbi i sve one služe na ponos svima nama. Kao najstarija hrvatska županija zaista se imamo čime ponositi te je na nama da našu burnu, ali bogatu povijest poštujemo. Članovi Husarske garde nas svojim aktivnostima, poglavito jahačkim podsjećaju na to bogatstvo - rekao je Stričak.

Kako napominju, Husarska garda vrši upis novih članova, pa se svi zainteresirani mogu javiti zapovjedniku Mihaelu Negovcu na broj mobitela 098 900 3647.

Komentari