radni sastanak

U Varaždinskoj županiji održan prijem za veleposlanika Albanije

Objavljeno: 12.10.2021. 19:10

Zadnja izmjena: 12.10.2021. 19:12

Danas je Varaždinsku županiju posjetio veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskoj NJ.E. Riza Poda.

Osim proširenja suradnje između dviju i država razgovaralo se o mogućem posjetu delegacije Varaždinske županije  jednoj od albanskih regija. Župan Anđelko Stričak je tom prigodom  istaknuo kako ga raduje svaka suradnja s državama iz okruženja, posebice ako se ona može uspostaviti i na područnoj ili regionalnoj razini.

-Kao predsjedavajući Saveza Alpe-Adria krajem studenog ove godine predajemo predsjedavanje Štajerskoj i u Varaždinu će se održati jedan radni sastanak te ćemo na takvoj platformi graditi suradnju i prema jugu Europe i prema istoku. Također se nadam kako ćemo uskoro posjetiti jednu od pokrajina u Albaniji, a plan je da povedemo i gospodarstvenike - rekao je Stričak.

Zahvalivši se županu na prijemu i srdačnoj dobrodošlici, veleposlanik Republike Albanije NJ.E. Riza Poda rekao je da Hrvatska i Albanija imaju izvrsne političke odnose. Kako je rekao, svrha njegovog posjeta Varaždinskoj županiji je bila da upoznam župana i njegove suradnike te da dogovorimo daljnje jačanje kulturne, ekonomske i trgovinske suradnje kako bismo bolje povezali naše gradove putem diplomacije na razini grada i županije.

Komentari