AKTIVNOSTI

Udruga specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin počela s provedbom projekta „COvidRONA-19“

Objavljeno: 30.07.2020. 08:11

Zadnja izmjena: 30.07.2020. 08:17

Projekt Udruge specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin za aktivnosti psihološkog i socijalnog osnaživanja te podizanja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji pozitivno je ocijenjen u Ministarstvu hrvatskih branitelja te se već krenulo u realizaciju.

U suradnji sa Ministarstvom hrvatskih branitelja i projektnim partnerima, a to su Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, Novi Marof i Ivanec, u sklopu projekta „COvidRONA-19“, Udruga specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin počela je s provedbom projektnih aktivnosti. Korisnici projekta su hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji pogođeni krizom epidemije virusa COVID–19. 

Pomoć će se u idućih šest mjeseci pružiti korisnicima u vidu dodjele paketa s osnovnim živežnim namirnicama i kućnim potrepštinama, te će se organizirati informatičke radionice. Po završetku informatičke radionice, Udruga specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin, donirat će tri prijenosna računala.

Također, provest će se znanstvena i stručna istraživanja čije će rezultate koristiti za realizaciju tek nadolazećih projekata, a bit će ustupljeni i na daljnje korištenje Ministarstvu hrvatskih branitelja te drugim adekvatnim institucijama. Udruga specijalne jedinice policije „Roda“ Varaždin, na osnovu bespovratnih sredstava osiguranih od strane Ministarstva hrvatskih branitelja, nabavila je dezificijense, rukavice i maskice za sve korisnike i provoditelje projekta, a sve projektne aktivnosti provodit će se u skladu sa preporukama Stožera civilne zaštite uz konzultaciju sa projektnim partnerima Gradskog društva crvenog križa Varaždin, Novi Marof i Ivanec.

Komentari