javni poziv

Varaždinska županija studentima sufinancira prijevoz - evo kako se prijaviti

Objavljeno: 12.10.2021. 11:36

Zadnja izmjena: 12.10.2021. 11:36

Foto: Ilustracija

Varaždinska županija je danas objavila javni poziv redovitim studentima s prebivalištem na području Županije za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na financiranje troškova prijevoza za akademsku godinu 2021./22.

Pravo na prijavu ostvaruju redoviti studenti s preddiplomskog sveučilišnog, stručnog, integriranog preddiplomskog i diplomskog, diplomskog sveučilišnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu. Uvjet je da imaju prebivalište na području Županije najmanje 12 mjeseci u trenutku predaje prijave za ostvarivanje prava na sufinancirani prijevoz, a da je udaljenost od mjesta prebivališta do mjesta studiranja veća od pet kilometara. 

Uz to, studenti koji studiraju na području Varaždinske županije, Međimurske županije i Koprivničko-križevačke županije te oni s prebivalištem u općinama Breznica i Breznički Hum koji studiraju u Gradu Zagrebu ostvaruju pravo na prijevoz dodjelom pokaznih mjesečnih karata za sredstva javnog linijskog prijevoza putnika u autobusnom ili željezničkom prijevozu. Studenti koji studiraju u Gradu Zagrebu te u ostalim mjestima na području Republike Hrvatske pravo na sufinancirani prijevoz ostvaruju kroz dodjelu 4 vozne karte mjesečno, a oni koji studiraju u inozemstvu ostvaruju pravo na 100 kuna mjesečno za razdoblje studeni - lipanj tekuće akademske godine.

Potrebni dokumenti

Studenti koji su u prethodnoj akademskoj godini ostvarili pravo na sufinancirani prijevoz dostavljaju samo potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu, a svi ostali čitko ispunjeni obrazac prijave, potvrdu o redovitom upisu u tekuću akademsku godinu i presliku osobne iskaznice. Oni koji studiraju u inozemstvu, osim navedenog, dostavljaju i presliku kartice žiroračuna.

Javni poziv će biti otvoren do 15. studenoga 2021. godine, a prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo poštom s naznakom za "Prijevoz studenata" na adresu: Varaždinska županija, Upravni odjel za prosvjetu, kulturu i sport Franjevački trg, 42 000 Varaždin. Javni poziv objavljen je na stranicama Varaždinske županije na linku.

Komentari