radni sastanak

Varaždinsku županiju posjetio veleposlanik Alžira

Objavljeno: 23.11.2021. 14:31

Zadnja izmjena: 23.11.2021. 14:31

Veleposlanik Alžira u Republici Hrvatskoj Nj. E. Mokhtar Amine Khelif boravio je danas u posjetu Varaždinskoj županiji.

Susreo se sa županom Anđelkom Stričakom i njegovim suradnicima, kao i predstavnicima Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Varaždin te tvrtki Vindija, Varteks, MIV i Mobilisis.

- Potencijal za uspostavu i nadogradnju suradnje između Hrvatske i Alžira postoji na brojnim područjima i različitim gospodarskim sektorima. U tom smislu želim naglasiti otvorenost Varaždinske županije za međunarodnom suradnjom, i to putem međuregionalnih organizacija, veleposlanstava ili kroz bilateralne direktne odnose s pojedinim regijama u određenim državama. Rado ćemo prenijeti nekoj od regija iz vaše države iskustva u bilo kojem području od zajedničkog interesa, odnosno pomoći u uspostavi suradnje s gospodarskim subjektima s područja Varaždinske županije - rekao je župan Anđelko Stričak.

Župan je veleposlanika upoznao s gospodarstvom županije u kojem prevladava prerađivačka industrija, ali i brzo rastuća IT industrija. - Zainteresirani smo za suradnju Alžira i Hrvatske na području gospodarstva, poljoprivrede, turizma i sporta, područja u kojima itekako imate iskustva, kao i za suradnju među jedinicama lokalne i regionalne samouprave te civilnog društva – rekao je NJ. E. Mokhtar Amine Khelif i najavio posjet hrvatske državne i gospodarske delegacije Alžiru u prosincu.

Komentari