SASTANAK

Župan Anđelko Stričak priredio prijem za eurozastupnike Sunčanu Glavak i Ladislava Ilčića

Objavljeno: 09.07.2021. 12:07

Zadnja izmjena: 09.07.2021. 12:07

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak primio je danas u Županijskoj palači hrvatske eurozastupnike Sunčanu Glavak i Ladislava Ilčića te ih informirao o projektima koje provodi županijska vlast, a ujedno je izrazio i nadu u suradnju i pomoć na projektima od važnosti za naše građane.

Župan Anđelko Stričak tom je prilikom izjavio kako mu je drago da su hrvatski eurozastupnici sa područja sjevera uz sve svoje obaveze pronašli vremena da posjete Varaždinsku županiju kako bi se informirali  o projektima i programima koje provodi. Također, najavio je sastanke s gostima i još šestero saborskih zastupnika svakog drugog mjeseca kako bi razmotrili ideje i prijedloge u korist županije.

- Ujedno koristim priliku da čestitam gospodinu Ilčiću na izboru u Europski parlament. On je prvi varaždinac koji je ušao u taj parlament i bez obzira na neka moguća neslaganja ili razmimoilaženja oko političkih stavova i tema to zasigurno neće biti prepreka da surađujemo na zajedničkim projektima koji će ići u korist građana Grada Varaždina i Varaždinske županije – rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se županu na prijemu, Eurozastupnica Sunčana Glavak je izjavila kako je upravo započeo veliki projekt tri najvažnije institucije Europske unije, a to je Konferencija o budućnosti Europe. - Pozivaju se europski građani da podijele svoje ideje o razvoju Europe te kako EU pripremiti za svijet nakon pandemije. Institucije EU-a žele konzultirati što više ljudi, s posebnim naglaskom na mlade. Također, kolegi Ilčiću želim dobrodošlicu u Europski parlament, a neosporna je činjenica da sjever Hrvatske sada ima dva eurozastupnika  i to je naša komparativna prednost koju moramo iskoristiti na najbolji mogući način kroz projekte – rekla je Sunčana Glavak.

Eurozastupnik Ladislav Ilčić zahvalio je županu na prijemu te je izjavio kako će kao eurozastupnik nastojati uspostaviti što bolju komunikaciju Europskog parlamenta s Varaždinskom županijom. - Član sam i Odbora za ribarstvo i poljoprivredu, a tu se podrazumijeva i akvakultura kontinentalnog kraja. U Varaždinskoj županiji postoji potencijal na mnogim područjima, a osobno se namjeravam uključiti u Odbor za tehnologiju, industriju, razvoj i istraživanja za niskoenergetsku gradnju. Sve svoje ideje i inicijative ću prenositi županu - rekao je Ladislav Ilčić.

Komentari